2019-03-19 13:18:04• hírek • Bede Emőke

Hivatalosan is a Transurban rendelkezésére bocsátották Szatmárnémeti új autóbuszait

Kedden rendkívüli ülést tartott a városi tanács, melynek célja nem volt más, minthogy hivatalosan is a helyi tömegközlekedési vállalat rendelkezésére bocsássák a nemrégiben Szatmárnémetibe érkező autóbuszokat.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Transurban Rt. telephelyére az elmúlt héten megérkezett az az öt darab, Euro 6-os autóbusz, mely a jelenlegi gépjárműparkot hivatott frissíteni. Ám mielőtt kigördülnének városunk utcáira, több adminisztratív feladat is várt az önkormányzatra. Először is a kedd délután tartott ülésen a tanácstagoknak meg kellett szavazniuk, hogy a buszok a tömegközlekedési vállalat rendelkezése alá kerüljenek.


Ezzel kapcsolatban Kereskényi Gábor polgármester elmondta, a vérfrissítés igencsak időszerű volt, ugyanis 12 éve nem volt arra példa, hogy vadonatúj buszokra tegyen szert a város. Hozzáfűzte: bár ez az eredmény is fontos pillanatnak tekinthető, ám a fejlesztések nem állnak meg itt, ugyanis hamarosan 17 hibrid technológiával működő, majd további elektromos autóbuszokat is fog vásárolni az önkormányzat uniós források segítségével.

 

Az ülésen jelen volt a Transurban Rt. vezérigazgatója, Ionut Antonio Bujor is, aki Ardelean Octavian szociáldemokrata tanácsos kérdésére elmondta, a járművek eleget tesznek a tenderfüzetben előre megszabott minden feltételnek: napjaink elvárásainak megfelelően az új, alacsonypadlós buszok biztonsági kamerákkal és klímával is rendelkeznek. A részletkérdések megtárgyalása után a tanácstagok egyhangúlag emelték voksra a kezüket, a járművek immár hivatalosan is a tömegközlekedési vállalathoz kerültek.

 

S hogy mikor állhatnak munkába az új buszok? A polgármester szerint egy-két napon belül forgalomba írják őket, ezt követően pedig minden készen áll arra, hogy megkezdjék szolgálatukat Szatmárnémetiben. Vélhetően erre még ezen a hétvégén sor kerül.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: